top of page

Historiasta julkaistaan jatkuvasti todella mielenkiintoisia kirjoja. Vuoden Historiateoksista löydät tietysti ne, joita on pidetty parhaina uusina kirjoina kyseisenä vuonna. Mutta niidenkin katvealueista löytyy erittäin laadukkaita teoksia, sillä ehdokkaisiin ei valita sellaisten tekijöiden teoksia, jotka ovat juuri hiljan palkittuja tässä samassa kilvassa. Näin haluamme nostaa esiin uusia tekijöitä sekä välttää sitä, että aina samat palkitaan.

Tältä sivulta voit katsella kirja-arvioita, eri henkilöiden suosikkeja niin uudemmista kuin vanhemmistakin teoksista - ja nyt on mukana myös käännöskirjallisuutta!

Tämä sivusto on juuri aloitettu, sisältöä tulee vähitellen lisää. Tänne saavat Historian Ystävät lähettää tiedon tai arvion mielestään hyvästä historiateoksesta, oli kyseessä kirja tai muu teos. Laita toimisto@historianyst.fi  sähköpostia tai tavallista postia, niin sihteeri lisää vinkkisi tänne kaikkien yhteiseksi iloksi.

Kirjavinkkejä:                                                Kirja-arvioita:

9789523730939.jpg

 

Markku Ruotsila: Sydänmaiden kapina  (Gaudeamus 2018)

Yhdysvaltain konservatismin laajuus, monimuotoisuus ja vaikutusvalta selviävät tästä! Historiallinen näkökulma amerikkalaisen konservatismin kehitykseen 1930-luvun New Dealia vastustaneesta oikeistoliikkeestä vuoden 2016 vaalien yhteydessä tunnetuksi tulleeseen alt-rightiin. Donald Trumpin poliittinen linja ei ole poikennut merkittävästi konservatiivisen liikkeen pitkäaikaisesta agendasta. Auttaa ymmärtämään  nykyistä tilannetta.
---

Kurt Villads Jensen: Ristiretket (Turun Historiallinen Seura 72, 2019) Muistathan, että tästä saat Historian Ystävänä alennuksen Tiedekirjassa!

---

Seppo Hentilä: Pitkät varjot. Muistamisen historia ja politiikka (Siltala 2018) tämä erinomainen teos on jo Siltalan netissä hyvässä alessa!

36711.jpg

 

Mannerheim: Puolan vuodet. Toimittanut  Anna ja Jukka Soisalon-Soininen. (Readme.fi 2020)

Lue Risto Jussilan arvio (pdf)!

Kirjaa myy mm. Suomalainen kirjakauppa

---

Muita kiinostavia arvioita ajankohtaisita kirjoista löydät

https://agricolaverkko.fi/arvostelut/

----

DIGI-historiantutkimukseen voi tutustua verkossa englanniksi! Uusi teos on juuri ilmestynyt. Fridlund, M., Oiva, M. and Paju, P. (eds) (2020) Digital Histories: Emergent Approaches within the New Digital History. Helsinki: Helsinki University Press. DOI: https://doi.org/10.33134/HUP-5

 

bottom of page