top of page
Etsi
  • Writer's pictureJulia Burman

Elämäntyöpalkinto 2022 jaettu

Historian Ystäväin Liitto ry ja Suomalaiset Historiapäivät ry ovat myöntäneet ELÄMÄNTYÖPALKINNON professori Marjatta Hietalalle ja lehdistöneuvos FT Jyrki Vesikansalle heidän merkittävästä elämäntyöstään suomalaisen historiantutkimuksen ja historianharrastuksen hyväksi. He ovat tahoillaan lisänneet merkittävästi suomalaisen yhteiskunnan historian tuntemusta ja tietämystä.


Professori Marjatta Hietala on kansainvälisesti merkittävimpiä historiantutkijoitamme ja hän oli ensimmäinen naispresidentti historiatieteen kansainvälisessä kattojärjestössä Comité International des Sciences Historiques 2010-2015. Professori Hietala on vetänyt useita uusia näköaloja ja tutkimustuloksia tuottaneita historiantutkimuksen hankkeita ja ollut arvostettu professori, tutkija ja opettaja Tampereen yliopistossa. Marjatta Hietala on toiminut myös suomalaisissa historian-alan eri järjestöissä. Professori Hietala on kaupunkihistorian sekä innovaatioiden historian asiantuntija.


Lehdistöneuvos FT Jyrki Vesikansa on toimittajana lisännyt lukijoidensa historiantuntemusta ottamalla ajankohtaisiin aiheisiin myös päivänpolitiikkaa laajemman historiallisen näkökulman. Jyrki Vesikansa on myös auliisti antanut tietotaitoaan eri järjestöjen aktiivisena jäsenenä yhdistysten käyttöön. Vesikansa on ollut poikkeuksellisen laaja-alainen toimija ja päivätyönsä ohella osallistunut yhdistysten vapaaehtoiseen toimintaan pyyteettömästi. Hän on lehdistöhistorian asiantuntija.


Suomalaiset Historiapäivät ry ja Historian ystäväin Liitto ry ovat yhdessä jakaneet Elämäntyöpalkintoa vuodesta 2020 alkaen. Kunniakirjan lisäksi palkitut saavat taiteilija Gerda Qvistin suunnitteleman valistusajan taloustieteenajattelija Anders Chydeniuksen muistomitalin. Palkinnot saajat julkistetaan Suomalaisten Historiapäivien avajaistilaisuudessa.

88 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Fabianinkatu 26, tervetuloa Vuosikokoukseen klo 17.30 ja esitelmä klo 18. Tervetuloa!

Moskova ja Liettua: Taistelu Venäjästä alkaa noin klo 18 Historian Ystäväin Liiton Vuosikokouksen jälkeen, kokous alkaa jo 17.30 Kielikeskuksen juhlasalissa, Fabianinkatu 24, Helsinki. Voit osallistu

Suomen suurin tiedetapahtuma, Tieteellisten Seurain Valtuuskunnan aikoinaan aloittama Tieteen päivät järjestetään Helsingissä 11.–15.1.2023. Alku-teemaa lähestytään kymmenien eri tieteenalojen näkök

bottom of page