top of page
Etsi
  • Kirjoittajan kuvaJulia Burman

Eurooppa-poliittisen yhteisön historia

VUODEN HISTORIATEOS palkittu tutkija Timo Miettinen kertoo kirjastaan Eurooppa - Poliittisen yhteisön historia to 17.3.2022 Aalto-yliopiston Töölön kampus, sali A300, Runebergink. 14-16, Helsinki.


Akatemiatutkija Timo Miettisen näkemyksellinen teos Eurooppa, poliittisen yhteisön historia muistuttaa siitä, kuinka vaikeaa nykyisyyden hahmottaminen on – tulevaisuuden ennakoimisesta puhumattakaan – jos ei tunne historiaa.


Teos tarjoaa uutta merkityksellistä historiatietoa, mutta kirjan ansio on myös siinä, että se auttaa lukijaansa pohtimaan tuttua historiaa uusin silmin ja oivaltamaan asioiden välille uusia yhteyksiä. Miettinen myös haastaa lukijaa esimerkiksi kysyessään, onko historian muistaminen aina siunauksellista. Euroopan unionin ytimessähän on maailmansotien ja totalitarismin muistamisen velvoite.


TERVETULOA!


Tilaisuus striimataan ja on katsottavissa TSV:n tiede-kanavalla Youtubessa https://youtu.be/kzGLFI3YUGU

93 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Suomen suurin tiedetapahtuma, Tieteellisten Seurain Valtuuskunnan aikoinaan aloittama Tieteen päivät järjestetään Helsingissä 11.–15.1.2023. Alku-teemaa lähestytään kymmenien eri tieteenalojen näkök

bottom of page