top of page
Etsi
  • Kirjoittajan kuvaJulia Burman

Mannerheim: Puolan vuodet -kirja ilmestynyt

Päivitetty: 16. jouluk. 2020

Arviossaan VTT Risto Jussila sanoo Anna ja Jukka Soisalon-Soinisen toimittamasta kirjasta, että se on arvokas ja mielenkiintoinen lisä Mannerheimia käsittelevässä kirjallisuudessa, jota on muutoin runsaasti. Puola ja puolalaiset olivat lähellä Mannerheimin sydäntä, mutta näistä onnellisista Puolan vuosista on aiemmin ollut varsin vähän tietoa tarjolla. Nyt mielenkiintoisen tekstin lisäksi on kirjassa tarjolla aiemmin tuntemattomia valokuvia ja dokumentteja, samalla kerrotaan Puolan ja Suomen välisistä diplomaattisuhteiden alkuvaiheesta - tässäkin on meneillään 100-v.juhlavuosi.


Lue Risto Jussilan arvio Mannerheim: Puolan vuodet kirjasta!


Jukka Soisalon-Soininen on monille Historian Ystävälle tuttu vuoden 2010 retkestä Gdanskiin ja 2015 retkestä Krakovaan, joissa hän oli asiantuntijana. Lisäksi Jukka Soisalon-Soininen veti retken Porkkalan neuvostoaikaiseen historiaan syksyllä 2019. toukokuun loppuun 2020 on suunnitteilla matka Gdansk-Torun ja Varsova, jossa asiantuntijana on jälleen Jukka Soisalon-Soininen. Varsovassa näemme myös paikkoja, joissa Mannerheim on ollut ja viemme hänen muistomerkilleen kukkia. Jos olet kiinnostunut matkasta, katso siitä tarkemmin kohdasta retket.

280 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Suomen suurin tiedetapahtuma, Tieteellisten Seurain Valtuuskunnan aikoinaan aloittama Tieteen päivät järjestetään Helsingissä 11.–15.1.2023. Alku-teemaa lähestytään kymmenien eri tieteenalojen näkök

bottom of page