top of page
Etsi
  • Kirjoittajan kuvaJulia Burman

Miten Suomesta tuli Suomi - historiaa hautausmaan kertomana!

Lähde mukaan kävelykierrokselle kauniille Helsingin Hietaniemen hautausmaalle, joka henkii monipuolista historiaa. Koska hautausmaa on on tavattoman laaja, 27 hehtaaria, jonne on haudattuna 200 000 vainajaa, sitä emme voi kävellä vain ympäri. Retki on noin puolitoista tuntia pituudeltaan ja rajoituksena on myös teema: "miten Suomesta tuli Suomi". Näin saamme sopivan mittaisen lenkin niin ajan kuin matkan pituudenkin puolesta. Ilmoittaudu alla olevan linkin kautta, osallistujamäärä on rajoitettu.

Kävelykierroksella Hietaniemen hautausmaalla kuulemme suomalaisen yhteiskunnan arvojen rakentumisesta ennen itsenäisyyttä. Millaiset aatteet, henkilöt ja ajatukset ovat vaikuttaneet siihen? Kävelykierroksella tutustumme historiamme tahtoihmisiin, jotka omalla panoksellaan olivat vaikuttamassa Suomen muodostumiseen sellaiseksi, jona sen nyt tunnemme. Heissä on myös paljon naisia, joiden osuus historiassa jää usein suurmiesten varjoon. Tutustuessamme heihin huomaamme, miten radikaalisti naisten asema on muuttunut viimeisten 150 vuoden aikana. Retken hinta on 15 euroa /hlö, ja se maksetaan Historian Ystäväin Liiton tilille Nordeaan mieluiten 24.8.2021 mennessä.

Kesto: Retki la 28.8. kestää noin 1,5 tuntia eli klo 10.00-11.30.

Tapahtumapaikka: Helsingin Hietaniemen hautausmaa, lähtö vanhalta kappelilta

Järjestäjä: Historian Ystäväin Liitto

Ilmoittautuminen: https://core.flomembers.com/historianystavat/events/register/4e732ced3463d06de0ca9a15b6153677

69 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Suomen suurin tiedetapahtuma, Tieteellisten Seurain Valtuuskunnan aikoinaan aloittama Tieteen päivät järjestetään Helsingissä 11.–15.1.2023. Alku-teemaa lähestytään kymmenien eri tieteenalojen näkök

bottom of page