Search
  • Julia Burman

to klo 17.30 VUODEN HISTORIATEOS Eurooppa - Poliittisen yhteisön historia esittelyssä

Tervetuloa to 17.3.2022 klo 17.30 esittelyyn, osoitteessa Aalto-yliopiston Töölön kampus, sali A300, Runebergink. 14-16, Helsinki.

Akatemiatutkija Timo Miettinen tulee kertomaan Historian Ystäville näkemyksellisestä teoksestaan Eurooppa, poliittisen yhteisön historia. Kirja muistuttaa siitä, kuinka vaikeaa nykyisyyden hahmottaminen on – tulevaisuuden ennakoimisesta puhumattakaan – jos ei tunne historiaa.


Teos tarjoaa uutta merkityksellistä historiatietoa, mutta kirjan ansio on myös siinä, että se auttaa lukijaansa pohtimaan tuttua historiaa uusin silmin ja oivaltamaan asioiden välille uusia yhteyksiä. Miettinen myös haastaa lukijaa esimerkiksi kysyessään, onko historian muistaminen aina siunauksellista. Euroopan unionin ytimessähän on maailmansotien ja totalitarismin muistamisen velvoite.

Tilaisuus striimataan ja on katsottavissa TSV:n tiede-kanavalla

Youtubessa https://youtu.be/kzGLFI3YUGU

52 views0 comments

Recent Posts

See All

VUODEN HISTORIATEOS palkittu tutkija Timo Miettinen kertoo kirjastaan Eurooppa - Poliittisen yhteisön historia to 17.3.2022 Aalto-yliopiston Töölön kampus, sali A300, Runebergink. 14-16, Helsinki.

Kansalaissopu kunniaan -seminaari järjestetään sisäasiainministeri Heikki Ritavuoren murhan muistoksi 23.3.2022 Kansallismuseon auditoriossa. Ilmoittaudu ennakkoon 20.3. mennessä: kansalaissopu@gmail.