Search
  • Julia Burman

UKK-palkinto Marek Fieldsille ja kunniamaininta Eino Murtorinteelle ja Pekka Visurille

Presidentti Urho Kekkosen 70-vuotisjuhlasäätiö on myöntänyt vuoden 2019 tunnustuspalkinnon suomalais-brittiläiselle filosofian tohtori Marek Fieldsille teoksesta Lännestä tuulee — Britannian ja Yhdysvaltojen propaganda kylmän sodan Suomessa (Art House).


Lännestä tuulee edustaa vankkaa ja huolellista historiantutkimusta, joka lisää ymmärrystämme Suomen ulkopoliittisesta asemasta kylmän sodan vuosina. Se avaa yleisemminkin mielenkiintoisia näkökulmia ”pehmeiden voimien” käyttöön kansainvälisessä politiikassa ja valottaa tuoreella tavalla aikakautta, jolloin Urho Kekkosen asema Suomen poliittisessa elämässä oli keskeinen. Teoksen vahvuutena on muun muassa brittiläinen lähdeaineisto, jota ei ole aikaisemmin hyödynnetty Suomea koskevassa tutkimuksessa.


Säätiö on varsinaisen tunnustuspalkinnon lisäksi myöntänyt kunniamaininnan professori Eino Murtorinteelle ja professori Pekka Visurille heidän teoksestaan Hitlerin ja Stalinin kaupankäynti Suomesta 1939– 1940. Kirjan on kustantanut Docendo.


8 views0 comments

Recent Posts

See All

Vuoden 2020 Historiateos on valittu!

VUODEN 2020 HISTORIATEOS sekä 2 kunniamainintaa jaettu Suomalaisilla Historiapäivillä Lahden Sibelius-talossa: ​ Voittaja on : ​ Lea Pakkanen ja Santeri Pakkanen Se tapahtui meille. Isän ja tyttären

Suomalaiset Historiapäivät la 6.2.2021 verkossa!

Koronatilanteen vuoksi Suomalaiset Historiapäivät Lahden Sibelius-talossa järjestetään tänä vuonna verkossa lauantaina 6. helmikuuta kl 9.00 -16 eli ohjelmaa voi siis seurata mukavasti kotisohvalta. T