top of page
Etsi
  • Kirjoittajan kuvaJulia Burman

UKK-palkinto Marek Fieldsille ja kunniamaininta Eino Murtorinteelle ja Pekka Visurille

Presidentti Urho Kekkosen 70-vuotisjuhlasäätiö on myöntänyt vuoden 2019 tunnustuspalkinnon suomalais-brittiläiselle filosofian tohtori Marek Fieldsille teoksesta Lännestä tuulee — Britannian ja Yhdysvaltojen propaganda kylmän sodan Suomessa (Art House).


Lännestä tuulee edustaa vankkaa ja huolellista historiantutkimusta, joka lisää ymmärrystämme Suomen ulkopoliittisesta asemasta kylmän sodan vuosina. Se avaa yleisemminkin mielenkiintoisia näkökulmia ”pehmeiden voimien” käyttöön kansainvälisessä politiikassa ja valottaa tuoreella tavalla aikakautta, jolloin Urho Kekkosen asema Suomen poliittisessa elämässä oli keskeinen. Teoksen vahvuutena on muun muassa brittiläinen lähdeaineisto, jota ei ole aikaisemmin hyödynnetty Suomea koskevassa tutkimuksessa.


Säätiö on varsinaisen tunnustuspalkinnon lisäksi myöntänyt kunniamaininnan professori Eino Murtorinteelle ja professori Pekka Visurille heidän teoksestaan Hitlerin ja Stalinin kaupankäynti Suomesta 1939– 1940. Kirjan on kustantanut Docendo.


28 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Suomen suurin tiedetapahtuma, Tieteellisten Seurain Valtuuskunnan aikoinaan aloittama Tieteen päivät järjestetään Helsingissä 11.–15.1.2023. Alku-teemaa lähestytään kymmenien eri tieteenalojen näkök

bottom of page