Please reload

Uusimmat uutiset

Vuosijuhlassa julkistettiin Vuoden Historiateos ehdokkaat!

Historian Ystäväin Liiton vuosijuhlassa Helsingin Suomalaisella Klubilla la  9.12.2017 klo 17.30 piti varapuheenjohtajamme Janne Virkkunen tervetuliaispuheen, jossa julkistettiin Vuoden Historiateos ehdokkaat. Niitä on 12, joista siis palkintolautakunta valitsee voittajan Voittajahan julkistetaan sitten SUopmalaisilla Historiapäivillä Lahdessa pe 9.2.2018 klo 14 avajaistilaisuudessa. Lämpimästi tervetuloa!

 

 1. Henrik Meinander, Gustaf Mannerheim. Aristokraatti Sarkatakissa, Otava

 2. Nils Erik Vilstrand ja Petri Karonen (toim.), Kulkemattomat polut. Mahdollinen Suomen Historia, Gaudeamus

 3. Lasse Kangas, Läpi harmaan kiven, kauppaneuvos Samuli Harima 1879-1962, Verbatum

 4. John Simon, Mahdoton sota. Kun suomenjuutalaiset taistelivat Natsi-Saksan rinnalla. Siltala

 5. Ilari Aalto ja Elina Helkala: Matka muinaiseen Suomeen, Atena

 6. Pekka Visuri, Saksan kenraali Suomen päämajassa 1941, Docendo

 7. Martti Häikiö, Suomen leijona. Svinhufvud itsenäisyysmiehenä, Docendo

 8. Perttu Immonen, Suomen rahvaan historia, Atena

 9. Risto Volanen, Suomen synty ja kuohuva Eurooppa, Otava

 10. Lasse Lehtinen, Tanner. Itsenäisen Suomen mies, Otava

 11. Timo Vihavainen, Ohto Manninen, Kimmo Rentola ja Sergei Zuravljov, Varjo Suomen yllä – Stalinin salaiset kansiot, Docendo

 12. Lasse Laaksonen, Viina, hermot ja rangaistukset – Sotilasylijohdon henkilökohtaiset ongelmat 1918-1945, Docendo

 

Juhlissa on hauskaa ohjelmaa: Ensin Päivi Kantola lauloi Elina Saksalan säestyksellä viehättävän sarjan suomalaisten säveltäjien teoksia, joista laulujen välissä kertoi Elina Saksala. Ohjelmassa olivat:   August Ehrström (1801-1850) Joutsen (sanat J.L.Runeberg; )B.Henrik Crusell (1775-1838) Svanen/Jouthen (sanat J.L.Runeberg) Sarjasta 3 laulua;  Fredrik Pacius (1809-1891) Balladi oopperasta Kaarle-kuninkaan metsästys, (sanat Z.Topelius);  Jean Sibelius (1865-1957) Autrefois op.96b, Scène pastorale (Entisaikaan-Paimenkohtaus, sanat Hjalmar Procopé);  Karl Collan (1828-1871) Sylvian joululaulu (sanat Z.Topelius)

 

Musiikin jälkeen UKK-arkiston johtaja Pekka Lähteenkorva kertoi Presidentti Urho Kekkosesta ja ruoasta. Esitys oli elävä, perinteiset suomalaiset herkut olivat hänelle tärkeitä, ja erityisesti kirjolohi oli kala, jonka Kekkonen nosti esiin linnan tarjoiluissa. Päinvastoin kuin Mannerheim, Kekkonen myös arvosti haukea ruokakalana, ja sitä hän myös itse innokkaasti kalasti ja oli lahjoittanut lähipiirilleen niin runsaasti, ettei kaikkea ollut edes tullut syötyä... Urho Kekkonen arvosti erityisesti riistaa, kalaa, marjoja. Ja oikeata kirnuttua voita sekä ruisleipää. Lisäksi näimme

pari vanhaa filmiä, Tämän jälkeen oli vapaata seurustelua historian ystäväin kanssa ja herkuttelimme Suomelaisen Klubin joulupöydän äärellä.  Oli jälleen mukavat juhlat!

Please reload

Please reload

Arkisto

(c) Historian Ystäväin Liitto 2017