Please reload

Uusimmat uutiset

Kesäkohteita

Anna ilmi suosikki kohteesi, jonne historian ystävän kannattaa piipahtaa kesällä. Laita vaikka facebook sivuillemme tai lähetä sihteerille, Julialle, toimistoon, hän voi jakaa tiedon eteenpäin. Ensimmäiseksi kehun perinteistä höyrylaivamatkalua, hidasta, historiallista ja tunnelmallista!

 

Vielä ainakin tänä kesänä Hopealinjojen maailman vanhin pitkän linjan reittiä kulkeva, sata kymmenen vuotias, höyrylaiva S/S Tarjanne seilaa nk. Runoilijain tietä Tampereelta Ruoveden kautta Virroille asti. Sen kyydissä on mainio tilaisuus kokea vanhan ajan matkustamisen verkkaista tahtia, tunnelmaa ja syödä laivan ravintolassa, jonka taiteilija Akseli Gallen-Kallela on suunnitellut. Samaisella Tarjanteella taitelija itsekin kulki erämaa-ateljeeseensa Tampereelta. Nopea nykyaika on saanut melkein kaikki tällaiset aidot vanhat matkustusreitit katoamaan, mutta vielä Tarjanteella voi kokea vanhan ajan matkailua ja ihailla kauniita maisemia. Ja olipa S/S Tarjanne osa lyhytaikaista keisarillista Satakunnan laivastoakin, sen komentajan kapteeni Shablinin lippulaiva (2016-2017). Silloin siihen asenettiin 75 mm tykit, joita ei koskaan käytetty.  Onneksi laivaa ei oikeasti tarvittu sotatoimiin, sillä pelättiin, että laivan rakenne ei olisi kestänyt edes omilla tykeillä ampumista. Joka tapauksessa Tampereen Mustalahden satama ja S/S Tarjanne on pieni osa ensimmäisen maailmansodan historiaa Suomessa, kun keisarikunta pelkäsi Saksan maihinnousua.

Please reload

Please reload

Arkisto

(c) Historian Ystäväin Liitto 2017