XXV Suomalaiset historiapäivät 9.–10.2.2024

29.1.2024

Tervetuloa Suomalaisille historiapäiville!Suomalaiset historiapäivät on perinteinen kaksipäiväinen historia-alan seminaari, joka järjestetään tänä vuonna 9.–10.2.2024 Lahden Sibeliustalossa. Historiapäivät koostuu historia-alan asiantuntijoiden esitelmistä ja paneelikeskusteluista, jotka myös livestriimataan kokonaan verkkoon. Seminaarin seurantalinkki päivitetään nettisivuille lähempänä tapahtumaa osoitteeseen: https://www.suomalaisethistoriapaivat.fi/etusivu .

Tapahtuman teemoja ovat tänä vuonna muun muassa vallanpitäjien ja presidenttien puolisot, resilienssin ja varautumisen historia, media ja journalismi sekä kirkko- ja uskonnonhistoria. Seminaari koostuu sekä suomenkielisestä että ruotsinkielisestä osuudesta. Tapahtuman ohjelma aikatauluineen löytyy osoitteesta: https://www.suomalaisethistoriapaivat.fi/ohjelma. Tänä vuonna lauantain lounas on mahdollista ostaa etukäteen ohjelmasivulta löytyvästä linkistä.

Seminaarissa julkistetaan Historian Ystäväin Liiton valitsema Vuoden 2023 Historiateos. Kaikki ehdokkaat palkinnon saajiksi löytyvät Historian Ystäväin Liiton nettisivuilta: https://www.historianyst.fi/uutiset/vuoden-2023-historiateos-ehdokkaat/. Historiapäivät tulee avaamaan akateemikko Ilkka Niiniluoto.

Seminaarin järjestävät Suomalaiset historiapäivät ry ja Historiska föreningen. Tapahtumaa tukevat Lahden kaupunki, Sibeliustalo Oy, Suomen Kulttuurirahaston Päijät-Hämeen rahasto, Svenska Kulturfonden, Maanpuolustuksen kannatussäätiö ja Osuuskauppa Hämeenmaa.

Lämpimästi tervetuloa!